first visit

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ρωτάτε - απαντάμε σε θέματα ορθοδοντιατρικής

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Δεχόμαστε με ραντεβού ώστε ο χρόνος αναμονής να ελαχιστοποιείται . Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μπορείτε να προσέλθετε άμεσα στο ιατρείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σας.
Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση και διάγνωση από το γιατρό .Επίσης θα ενημερωθείτε για τα πιθανά σχέδια θεραπείας. Η επίσκεψη δεν έχει χρέωση.
Δεχόμαστε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα χαρούμε να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα χαρτιά που θα χρειαστεί να προσκομίσετε. Τα ταμεία συνήθως καλύπτουν ένα συγκεκριμένο ποσό ενώ το υπόλοιπο το καλύπτει ο ίδιος ο ασθενής.
Οι επισκέψεις που αφορούν οδοντιατρικές εργασίες όπως σφραγίσματα, εξαγωγές, καθαρισμούς-φθοριώσεις και άλλες εργασίες οι οποίες ολοκληρώνονται σε ένα μόνο ραντεβού πληρώνονται την ίδια μέρα. Στις θεραπείες οι οποίες έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια και μεγαλύτερο κόστος η αποπληρωμή τους διαμορφώνεται με δόσεις είτε σε κάθε επίσκεψη είτε κάθε μήνα. Αυτό εξαρτάται από το είδος της θεραπείας που κάνετε, την χρονική διάρκεια και το κόστος που έχει.
Και βέβαια εφόσον το επιθυμείτε. Σκοπός μας είναι να φροντίζουμε την στοματική σας υγεία όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά. Μπορείτε να επιλέξετε ειδοποίηση μέσω sms, e-mail, ή τηλεφωνήματος.
Το ιατρείο μας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Σε περίπτωση που ο οδοντίατρός σας σας παραπέμψει για κάποια εξειδικευμένη οδοντιατρική υπηρεσία ( περιοδοντολογία-γναθοχειρουργική κ.α,) μπορείτε στο ιατρείο μας να επισκευθείτε τον αντίστοιχο ειδικό ιατρό.
Απλώς κοιτάξτε τριγύρω σας….και ρωτήστε. Εκατοντάδες όμορφα χαμόγελα ! Είμαστε υπερήφανοι για την υψηλή ποιότητα θεραπειών που έχουμε παρέχει όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε κοντά σας.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η ηλικία των 7 ετών είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Τα οστά των γνάθων αλλά και τα δόντια ( νεογιλά και μόνιμα) δίνουν σ`αυτή την ηλικία τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με την ορθοδοντική κατάσταση ενός παιδιού.
Η πρόοδος της ορθοδοντικής επιστήμης και της βιοτεχνολογίας μας έχει εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα υλικά που καθιστούν τη θεραπεία εξαιρετικά ήπια. Στα αρχικά στάδια της θεραπείας η δυσκολία έγκειται περισσότερο στην έλλειψη εξοικείωσης του στόματος στα ορθοδοντικά μηχανήματα και πολύ λιγότερο στον πόνο.
Η αφαίρεση των δοντιών στα πλαίσια μιας ορθοδοντικής θεραπείας αποτελούσε συνηθισμένη πρακτική στο παρελθόν. Με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την ορθοδοντική θεραπεία οι εξαγωγές περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις που είναι απολύτως ενδεδειγμένες.
Η ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί μια επένδυση σε ένα υπέροχο χαμόγελο και σε γέρα υγιή δόντια. Το κόστος εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος και από το χρόνο θεραπείας. Η αποπληρωμή γίνεται σε δόσεις κα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες. Μπορούμε να συμπληρώσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πάρετε τα χρήματα που δικαιολογεί ο ασφαλιστικός σας φορέας.
Η ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τον κατάλληλο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος που ο ορθοδοντικός ζητά να το εξετάσει ανά εξάμηνο. Η γραμματεία του ιατρείου θα σας υπενθυμίσει την εξέταση μέσω e-mail, sms ή τηλεφωνήματος.
Ναι υπάρχουν! Και μπορείτε να τα δείτε «ζωντανά» όταν επισκεφθείτε το ιατρείο. Στη σύγχρονη ορθοδοντική μπορούμε να διασφαλίσουμε μια διακριτική ή μια «αόρατη»προσέγγιση.
Η σταθερότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από τη σωστή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας και από το βαθμό συνεργασίας του ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Εμπιστευτείτε τον ειδικό ορθοδοντικό και ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του. Το χαμόγελο σας θα είναι υπέροχο για πολλά – πολλά χρόνια.

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Γνωρίζατε πως...

η ηλικία των 7 ετών είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό;
Font Resize
espa